Warmtenet heeft de voorkeur

In de afgelopen negen maanden heeft de werkgroep contact gezocht met alle belanghebbenden (zoals Lekstede Wonen, de provincie Utrecht en Rijkswaterstaat) en verschillende opties uitgewerkt. We hebben het adviesbureau IF Technology de opdracht gegeven om alle opties kwalitatief met elkaar te vergelijken. IF Technology kwam tot de conclusie dat een collectief systeem voor heel Everdingen de voorkeur heeft boven individuele oplossingen. De beste optie is een warmtenet. Daarbij maken we gebruik van het water uit de Lek om huizen in Everdingen te verwarmen (aquathermie).

(meer…)

Lees verderWarmtenet heeft de voorkeur

Is waterstof de toekomst?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

JA, voor grote industrieën en voor vervoer van mensen en vracht. Maar dan moet de waterstof wel duurzaam gemaakt worden met zon of wind.
NEE, voor het verwarmen van de huizen op grote en kleine schaal.

Lees hier de toelichting over waterstof als de oplossing voor het energieprobleem.

(meer…)

Lees verderIs waterstof de toekomst?

Informatiepakket

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Op 29 en 30 september heeft het bestuur van Huibertstroom met hulp van vrijwilligers de inloopdagen kunnen houden, die in eerste instantie vorig jaar oktober gepland waren. We hebben goede gesprekken gehad over de plannen en waar we op dit moment staan. We hebben zorgen en twijfels aangehoord en zo goed mogelijk uitleg gegeven over wat er gaat komen. We hebben veel vragen kunnen beantwoorden en mooie gesprekken gevoerd en nieuwe leden gewonnen.

(meer…)

Lees verderInformatiepakket