U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief middels een mail aan info@huibertstroom.nl.

Ledenwerfactie Zomermarkt

Energie Coöperatie Huibertstroom wil graag doorgroeien naar 100 leden en liefst meer. Want hoe meer leden, hoe groter de kans dat gemeente, provincie en subsidieverstrekkers ons kunnen helpen met het opzetten van een eigen warmtenet in Everdingen.

Huibertstroom zal tijdens de Zomermarkt (zaterdag 1 juli – 10:00 – 15:00 uur) aanwezig zijn met een kraam. We praten je bij over onze plannen en beantwoorden jouw vragen. Er zijn activiteiten voor kinderen en je kan uiteraard lid worden en zo kans maken op de hoofdprijs: een 12 delige pannenset. Winnaar: Jelle Dijkstra

Bespaaravonden

Op woensdag 20 en donderdag 21 september zijn er bespaaravonden in het dorpshuis van Everdingen met tips & tricks om energie te besparen. In de grote zaal zijn informatie tafels over hoe energie besparen zonder te investeren. Verder geven we aan andere tafels informatie over isoleren van vloer, spouwmuur, glas en dak. Ook kunt U vragen stellen over zonnepanelen. Speciale tafel is voor het buitengebied, hoe isoleer je oudere vrijstaande huizen.

Warmtenet heeft de voorkeur

In de afgelopen negen maanden heeft de werkgroep contact gezocht met alle belanghebbenden (zoals Lekstede Wonen, de provincie Utrecht en Rijkswaterstaat) en verschillende opties uitgewerkt. We hebben het adviesbureau IF Technology de opdracht gegeven om alle opties kwalitatief met elkaar te vergelijken. IF Technology kwam tot de conclusie dat een collectief systeem voor heel Everdingen de voorkeur heeft boven individuele oplossingen. De beste optie is een warmtenet. Daarbij maken we gebruik van het water uit de Lek om huizen in Everdingen te verwarmen (aquathermie).

Is waterstof de toekomst?

JA, voor grote industrieën en voor vervoer van mensen en vracht. Maar dan moet de waterstof wel duurzaam gemaakt worden met zon of wind.
NEE, voor het verwarmen van de huizen op grote en kleine schaal.

Lees hier de toelichting over waterstof als de oplossing voor het energieprobleem.

Informatiepakket

Op 29 en 30 september heeft het bestuur van Huibertstroom met hulp van vrijwilligers de inloopdagen kunnen houden, die in eerste instantie vorig jaar oktober gepland waren. We hebben goede gesprekken gehad over de plannen en waar we op dit moment staan. We hebben zorgen en twijfels aangehoord en zo goed mogelijk uitleg gegeven over wat er gaat komen. We hebben veel vragen kunnen beantwoorden en mooie gesprekken gevoerd en nieuwe leden gewonnen.