U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief middels een mail aan info@huibertstroom.nl.

Zomermarkt Everdingen zaterdag 22 juni

Ook dit jaar zijn wij van Huibertstroom vertegenwoordigd op de zomermarkt in Everdingen. Wist u dat onze energiecoöperatie bijna 100 leden heeft? Daar zijn we heel blij mee, want hoe meer leden, hoe groter de kans is dat gemeente, provincie en andere subsidieverstrekkers ons helpen met een eigen warmtenet in Everdingen. En dat is weer belangrijk voor de betaalbaarheid van onze energierekening en haalbaarheid van het plan.


Tijdens de zomermarkt bestaat de gelegenheid om vragen te stellen over de werking van het warmtenet, de aansluiting in je huis en wat het voor je betekent wanneer Nederland van het gas af gaat.

Bewonersavonden 11, 18, 23 en 24 April

Het gemeenschappelijk warmtenet voor Everdingen komt steeds dichterbij. Wil je weten wat er nodig is om jouw woning aan te sluiten op het warmtenet? Kom dan naar een van de bewonersavonden in het dorpshuis. Aanmelden hoeft niet, toegang is gratis.

Waar staan we nu en waar willen we met Huibertstroom naartoe?

Onlangs hebben we een belangrijke subsidie van de Provincie ontvangen, waarmee we de bewoners van Everdingen eind 2024 een concreet voorstel kunnen doen voor deelnamen aan een collectief warmtenet.

Er moeten nog de nodige stappen gezet worden, maar er is ook al heel veel gebeurd en gelukt. Bekijk hier onze folder met het stappenplan en lees meer over wat een collectief warmtenet jou kan bieden.

Ledenwerfactie Zomermarkt

Energie Coöperatie Huibertstroom wil graag doorgroeien naar 100 leden en liefst meer. Want hoe meer leden, hoe groter de kans dat gemeente, provincie en subsidieverstrekkers ons kunnen helpen met het opzetten van een eigen warmtenet in Everdingen.

Huibertstroom zal tijdens de Zomermarkt (zaterdag 1 juli – 10:00 – 15:00 uur) aanwezig zijn met een kraam. We praten je bij over onze plannen en beantwoorden jouw vragen. Er zijn activiteiten voor kinderen en je kan uiteraard lid worden en zo kans maken op de hoofdprijs: een 12 delige pannenset. Winnaar: Jelle Dijkstra

Bespaaravonden

Op woensdag 20 en donderdag 21 september zijn er bespaaravonden in het dorpshuis van Everdingen met tips & tricks om energie te besparen. In de grote zaal zijn informatie tafels over hoe energie besparen zonder te investeren. Verder geven we aan andere tafels informatie over isoleren van vloer, spouwmuur, glas en dak. Ook kunt U vragen stellen over zonnepanelen. Speciale tafel is voor het buitengebied, hoe isoleer je oudere vrijstaande huizen.

Warmtenet heeft de voorkeur

In de afgelopen negen maanden heeft de werkgroep contact gezocht met alle belanghebbenden (zoals Lekstede Wonen, de provincie Utrecht en Rijkswaterstaat) en verschillende opties uitgewerkt. We hebben het adviesbureau IF Technology de opdracht gegeven om alle opties kwalitatief met elkaar te vergelijken. IF Technology kwam tot de conclusie dat een collectief systeem voor heel Everdingen de voorkeur heeft boven individuele oplossingen. De beste optie is een warmtenet. Daarbij maken we gebruik van het water uit de Lek om huizen in Everdingen te verwarmen (aquathermie).

Is waterstof de toekomst?

JA, voor grote industrieën en voor vervoer van mensen en vracht. Maar dan moet de waterstof wel duurzaam gemaakt worden met zon of wind.
NEE, voor het verwarmen van de huizen op grote en kleine schaal.

Lees hier de toelichting over waterstof als de oplossing voor het energieprobleem.

Informatiepakket

Op 29 en 30 september heeft het bestuur van Huibertstroom met hulp van vrijwilligers de inloopdagen kunnen houden, die in eerste instantie vorig jaar oktober gepland waren. We hebben goede gesprekken gehad over de plannen en waar we op dit moment staan. We hebben zorgen en twijfels aangehoord en zo goed mogelijk uitleg gegeven over wat er gaat komen. We hebben veel vragen kunnen beantwoorden en mooie gesprekken gevoerd en nieuwe leden gewonnen.