Subsidie van provincie Utrecht voor Warmtenet

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Eind augustus heeft Energiecoöperatie Huibertstroom een belangrijke subsidie toegewezen gekregen vanuit de provincie Utrecht, te weten 99.402 euro. Dit is een enorme opsteker voor het team van Huibertstroom. Zij kan nu de beoogde vervolgstappen gaan zetten.

Waar wordt het bedrag voor ingezet?

In de periode van 15 oktober 2023 tot en met 15 oktober 2024 werkt de coöperatie er naartoe om de bewoners van Everdingen (dorpskern) een concreet en levensvatbaar aanbod voor een duurzaam warmtenet aan te kunnen bieden.
Een aanbod dat concreet genoeg is dat de bewoners daar ja of nee tegen kunnen zeggen.

Om tot zo’n aanbod te komen is onderzoek nodig. Dit wordt bekostigd vanuit de subsidie. Ook het informeren van de bewoners en het verzamelen van informatie onder de bewoners wordt hiermee mogelijk gemaakt.
Het komende jaar zal er veel meer duidelijk worden. Huibertstroom kijkt vol vertouwen uit naar het traject en spreekt de wens uit Everdingen een aanbod te doen waarvan iedereen zegt: JA, dit is wat Everdingen nodig heeft voor een warme toekomst.

Bekijk hier de PDF met de tijdslijn van de plannen.

Geef een reactie